2022 - 2023 Bahar Dönemi Stajlar

2022 - 2023 Eğitim Öğretim Yılında dönem içerisinde ve ara tatilde yüz yüze staj yapılmayacaktır. Mezun olma aşamasında olan ve stajını yapmak isteyen 4.sınıf öğrencileri stajlarını ödev şeklinde yapabilirler. Teslimler bahar döneminin son gününe kadar aşağıda bağlantısı yer alan teslim formları ile yapılacaktır.

Başarılar

Staj I dersi projesi kapsamında öğrenciler 20 sayfalık bir kurmaca film senaryosu yazmakla yükümlüdür.

Uyulması Gereken Kurallar

1. Daha önce herhangi bir derste ödev olarak teslim edilen senaryolar kabul edilmeyecektir. Senaryo bu projeye özgü olarak yazılmalıdır. Değerlendirme aşamasında böyle bir durumun tespiti durumunda staj geçersiz sayılacaktır.

2. Senaryonun biçimi ekte yer alan örneğe uygun olarak düzenlenmelidir.

3. Sayfa boyutu A4, metin ölçüsü tüm metin için 11 punto, yazı tipi Courier New olarak belirlenmelidir.

4. Proje metninin en başında kapak sayfası yer almalıdır. Kapağın en başında “Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarımı ve Yönetimi Bölümü Staj I Dersi Proje Ödevi 2022-2023 Bahar” ibaresi yer almalıdır. Kapağın tam ortasında büyük harflerle filmin adı, onun altında öğrenci adı soyadı ve numarası yer almalıdır.

5. Kapaktan sonra 11 punto Courier New yazı tipinde düzenlenmiş olarak, en fazla 400 kelimelik sinopsis (filmin kısa öyküsü) yer almalıdır.

6. Kapak ve kısa öykünün yer aldığı sayfalardan sonra 20 sayfalık senaryo yer almalıdır.

Staj II dersi projesi kapsamında öğrenciler, 15 ile 30 sayfa aralığında olan bir kısa film senaryosunun çekim senaryosunu hazırlamakla yükümlüdür.

Uyulması Gereken Kurallar

1. Daha önce herhangi bir derste ödev olarak teslim edilen çekim senaryoları ya da türevleri kabul edilmeyecektir. Çekim senaryosu bu projeye özgü olarak yazılmalıdır. Değerlendirme aşamasında böyle bir durumun tespiti durumunda staj geçersiz sayılacaktır.

2. Çekim senaryosunun biçimi ekte yer alan örneğe uygun olarak düzenlenmelidir.

3. Sayfa boyutu A4, metin ölçüsü tüm metin için 12 punto, yazı tipi Times New Roman olarak belirlenmelidir. 4. Proje ödevinin en başında kapak sayfası yer almalıdır. Kapağın en başında “Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarımı ve Yönetimi Bölümü Staj II Dersi Proje Ödevi 2022 - 2023 Bahar” ibaresi yer almalıdır. Kapağın tam ortasında büyük harflerle filmin adı, onun altında öğrenci adı soyadı ve numarası yer almalıdır.

5. Kapak sayfasından sonra çekim senaryosunun hazırlandığı senaryo yer almalıdır.

6. Daha sonra çekim senaryosu yer almalıdır.

Senaryo ve Çekim Senaryosu Örnekleri

Staj I Dersi Teslim Formu

Staj II Dersi Teslim Formu

HIZLI ERİŞİM